Bez dlake

Na jeziku. A i kojekude.

Dobar dan.
Dobar dan.
Vi ste ta i ta?
Jesam, ta i ta. A nekad i ta.
El’ bi ste vi pisali nešto za nas?
El’ bi.

Tek sad znam zašto mi je pisanje pismenih sastava uvek predstavljalo strašan napor, iako sa izražavanjem nikad nisam imala nekih problema. Ko svaki pubertetski bundžija, tadašnji “bug” sam pripisivala autoritetima (nastavnicima, profesorima), pa onda sistemu (ne mogu oni da prepoznaju kvalitet!), posle čega sledi silna pauza, da bi stvari sada stajale kud i kamo drugačije.
Napisati za nekoga nešto, na određenu temu, meni je bogme ravno ronjenju na dah do dubine od hiljadu metara. I to nema nikakve veze niti sa autoritetima (osim idom), niti sa prepoznavanjem kvaliteta. S čim tačno ima veze, ne znam, ali znam da se novinarskoj profesiji (bar onima koji časno nose taj poziv), divim. Kao i svima onima koji imaju urednike, generalne menadžere koji naručuju tekst za novine u pet do pet, a tekst izlazi sutra…svima, kojima je reč izvor prihoda, a nisu je izgubili.

Ovo iznad je bio uvod, ili kako još uvek ne početi pisati ono što treba da napišem.

Kad su mi rekli, pišite šta god mislite, otvoreno, iskreno, bilo koji aspekt dolazi u obzir, pomislila sam, oh, biće to rasterećeno i lako. Rasterećeno jeste, ali bogme, meni nije lako.

Elem. Tetka Mušema je već uradila članak na ovu temu. Prekjuče sam ga pročitala i bilo mi je fascinantno da ma koliko mislimo da su nam vrednosni sistemi negde podjednaki, svi primećujemo oko sebe potpuno različite stvari.
Npr.
Novi Dove proizvod, DOVE Hair Minimising. I kod nje i kod mene je u rukama, (kod mene i pod miškom), obe pišemo o tome, ona okrenula da pročita sastav dok ja to u životu uradila nisam! Eto ti ga na!

I šta sam ja to nakon male konzumacije zaključila, bez dlake na jeziku…a sada i šire je:

1. Ja volim mirise. Osetljiva sam na njih. Divni su. Sećam ih se. Nepotkupljivi su. Iskreni. Ali ja stvarno ne znam kako miriše Wild Rose. Ako je nešto na šipak onda je miris ovog dezodoransa mnogo lepši. Ali ako ovako stvarno miriše divlja ruža, onda nek mi neko donese buket. :)

2. Dezodoranse inače ne ljubim nešto specijalno i ne koristim ih kao antiperspirant (ako ih koristim) koliko kao parfem (pršćem ga vala svuda po sebi). E baš zbog te navike, ne volim dezodoranse koji imaju pudere u sebi, a ovaj to ima. Što bi se reklo, alkoholni sam tip.

3. Roll on mi je super. Pogotovo mi je super, jer je stari bio potrošen. Ali u čem je caka (ne sa proizvodom, nego sa mojim ukusom)? Pa ne volim te stikove i rollone koji imaju miris. Tu sam neutralan tip. No, ova divlja ružica stvarno nije loša. Nema tu količinu parfemske agresivnosti koja bi ubila lični miris ili napravila još veću papazjaniju mešajući se sa mirisom gela za tuširanje ili mlekom za telo.
Roll Rul.

4. Rozikaste boje pakovanja nisu nešto na šta su meni klecala kolena ikad. Šta god da je spakovano u njih. Nekako sam osećaj čistoće i svežine uvek vezujem za hladnije tonove…te tirkize i plave na ivicama prozirnosti. I večita čista bela.

I dosta sa nabrajanjima.
Red je da se pozabavim onim što je meni najzanimljivije u vezi sa ovim proizvodom a to je ime.
Hair Minimaizing. Možda ostali svet više koristi engleski od mene pa na reč Hair odma misli na neke druge dlačice po telu, ali moja prva asocijacija bila kosa na glavi!
Scena kako mlatim dezodoransom oko glave, jer volim kratku kosu, a frizeri bezobrazno skupi.

Druga asocijaciju možda bolje da prećutim.
Nije ispod miške.

-->

18 comments:

 1. leva noga, 12. June 2009, 15:19

  posto sam proizvode videla kod tebe, slazem se sa tvojim komentarom oko pakovanja. probala nisam dove, ali jesam neke druge. davno. hair minimaizing my ass.
  za dove ne znam, al nekako mislim da i on nece mnogo raditi. no, javices nam posle 3 nedelje. mirise ne volim, tj. volim neutralni miris jer volim miris koze tj. miris krema ili gelova za tusiranje. e tu koristim dove. sa onim perlicama ili sta god da su.

  btw. reklame su im odlicne.
  e toliko!

   
 2. etotako, 12. June 2009, 15:21

  hair minimaizing my ass

  hahahhahaha!
  ovo vako kad izvadis iz konteksta, pa jos bukvalno…

   
 3. Moo, 12. June 2009, 17:04

  E, dobro, ti si sweet, ili $wet, što bi pisao moj sin u sms-ovima mami.

  A sad ću kod sebe da napravim linkove, pa da čekamo ko su još golubice. A ti mi javi ako znaš, ja nisam ni pitala iz pristojnosti, a znatiželjna sam kao mačka :))) A mačka je pojela golubicu ;) A to nećemo, je l’ da?

   
 4. aleksandar, 13. June 2009, 6:21

  Ako tij e neka uteha, bez problema si napiswala ovih pedesetak redova. Ja ne mogu to vec mesecima.

   
 5. Aurora Borealis, 13. June 2009, 18:06

  Nije mi prvi put da pišem sponzorisan tekst, al’ ovaj me je baš namučio… :)

   
 6. anspik, 13. June 2009, 19:29

  i mene podsjeća na kosu na glavi. koja bi mi se prorijedila ako bih se mazala s dove rollonom :D ali inače volim vrlo rollon i isto neutralne. a onda se našpricam nekim body sprejem voćkastim!

   
 7. LL Yahti, 13. June 2009, 21:01

  Ime je neverovatno. Ja sam probala da zamisljam na sta bi se moglo odnosi, ali nikako da smislim. Posle kad sam videla objasnjenje, podjednako je neverovatno. Ali mi se svidja akcija blogerske obrade teme

   
 8. vrabac, 14. June 2009, 0:00

  “Hair Minimising” !!!
  Ma daj bre, jebeš žebu bez brkova!

   
 9. vrabac, 14. June 2009, 0:02

  mislim žeNu
  :)

   
 10. neutrino, 14. June 2009, 5:27

  Uf, opet ta manija ženske dlakavosti …

   
 11. etotako, 14. June 2009, 9:18

  @Moo, i ja sam bila znatizeljna pa sam odmah pitala :)

  @Aurora, nije ni meni, cak sam mislila da ce stvarno da ide vrhunski lako, bas zato sto nema nikakvih “limita”…Izgleda da ipak spadam u one kojoj previse slobode da polet samo da crta, ali ne i da pise

   
 12. etotako, 14. June 2009, 9:19

  @lara, da i meni se dopada, pogotovo sto me stvarno zanimaju realni rezultati kampanje na kraju

   
 13. etotako, 14. June 2009, 9:20

  @anspik, mozda idealno za redovno odrzavanje celavosti :)

   
 14. etotako, 14. June 2009, 9:21

  @aleksandar, ako to tako “lako” izgleda, onda cu to shvatiti kao kompliment…iako realnost s ove strane bila kud i kamo drugacija. Stvarno se divim ljudima cije pisanje, iako je komercijalno, izgleda toliko lako, toliko plutajuce, rastereceno, temeljno…zabavno…uvek mislim da na osnovu tog utiska i samo pisanje biva takvo.

   
 15. etotako, 14. June 2009, 9:22

  neutrino, ta manija uopste nije zanemarljiva…s obizrom da na njoj neko vrti milijarde

   
 16. etotako, 14. June 2009, 15:40

  @vrabac,
  zena s brkovima je ko dinosaurus. redak primerak.

   
 17. anspik, 14. June 2009, 16:39

  možda bi mi dlake na nogama sporije rasle ako se narolam po njima :x

   
 18. Cyber Bosanka, 16. June 2009, 12:29

  ja cu sad da sacekam rezultate jer me bas zanima da li ima istine u svemu tome…
  licno imam isti “problem sa ambalazom” – ne volim roza, nisam je ni kao djevojcica pretjerano voljela :)

   

Ostavi komentar:

*