Hormonska ravnoteža

Mnogo „fenomena“ se dešava u ova naša vremena uz koja često dodam „e, o ovome moram da napišem post“. Sreća ili ne, uvek me u tome spreče „glavnije“ stvari u životu, pa se većina tih fenomena fino „oladila“ i odstojala posle konzumacije, što uopšte ne znači da će me u bavljenju njima krasiti „objektivnost“ i „nepristrasnost“ u koje ionako ne verujem.
A i odvikla sam se od pisanja bloga.

Fenomen br 1.
Iz nepoznatih razloga na TVB92.

Iskreno, stvarno mi razlozi za postojanje ovako nečega nisu poznati. Odma’ podvlačim da nisam pogledala mnogo tih „skečeva“ da bih mogla dati jednu „objektivnu“ i artitmetičku srednju ocenu, i to ne zato što nisam postizavala, nego zato što je prikazano smeće vređalo običnu „seljačku“ pamet u mene. O onoj nešto priučenoj da i ne govorimo. Nju je bolelo.

Vidi se da je to nešto što bi trebalo da bude smešno. Obratiti pažnju na glagol trebalo. Mislim, kada neko u svojoj „kreativnosti“ pretenduje na humor i satiru, onda je za to potrebno mnogo više nego srati nekom po glavi a pri tome mu omašiti celu glavu. Možda sam ja suviše zahtevan konzument, ali meni je od ovog smešnije kad klinci pale prdež upaljačem. Iskrenije je, manje pretenciozno i skoro pa „prirodno“. Da ne spominjem bezobrazluk, ljigavštinu i primitivizam ove vrste:

Šta je čovek radio pre i šta će raditi posle, nije tema. Kredibilitet od pre (ako ga i ima) ovim „delom“ je blago rečeno, otišao niz vetar. Zašto to neko emituje, takođe nije tema. Iskreno me zabole dupe* ko tu kome, kako i zbog čega. Ali ŠTA me vrlo zabole.

Zabrinjava me što skoro pa sigurno znam da postoji nezanemarljiv broj fino pametnog sveta, koji će ko foka lupati rukicama i smatrati ovo za nešto super kul, a u sebi će se iskreno zblanjavati. Čak će se bar jednom zapitati, da li je možda TV bio smanjen pa nešto nisu čuli kako treba, nisu pazili na času, te zato maše „poentu“. I ja to tako prvo krenuh od sebe. Aj reko, možda sam glupa od hormona. Dam šansu još koji put. Pa ajd onda, reko’, možda mi promaklo nešto, neka intonacija ili rečenica cela. Pa još koji put… Ne ne, čas je okej. Pažnja isto. Profa maši.

(O onanisanju na vreme S. Miloševića stvarno ne bih da se specijalnije zblažnjavam. Ko što Ljubiša Rajić postao dežurna savetnica za sve (šta kuvati danas), tako i svaki promašaj, problem ili skotizam, pripisati vremenu SM. Mnogo je sine.)

*I don’t give a fuck! Zvuči modernije.

PS. Htela sam sve „fenomene“ u jedan post. Al’ mnogo je. Truje se čoek misleći na toliko iščašenih stvari odjednom. A valja potrajati.

-->

10 comments:

 1. vrabac, 20. February 2010, 1:48

  Ma nema to veze sa tim da li si pristrasna ili ne, čovek je jednostavno bezveze. Kao što ti rekoh ja Peru Lukovića smatram ordinarnim neoljotićevcem pa se opet iskidam od smeha ponekad kada ga slušam. Čovek je jednostavno duhovit. Ponekad jeste vulgaran i psuje ko kočijaš ali nije primitivan kao ovaj Ćešić (kako si i sama lepo primietila). Ovo je na primer smešno:

  http://www.youtube.com/watch?v=JWZRVEGe-8c&feature=related

  za razliku od onoga šta ovaj prosipa u “Iz nepoznatih razloga”. Isto tako je bilo sa onim “Nikad Izvini”, uopšte mi nije bilo jasno čemu se to ljudi smeju. Krajnje nekreativno. Verovatno je čoveka nekad neko naložio da mu to dobro ide i kako je opasno duhovit, a svi ostali se kao smeju da ne bi ispali glupi.

   
 2. Deda, 20. February 2010, 8:30

  …razumem potrebu da se negde istreses, ali je meni barem sto puta lepse kad napises da je govance lepe zute boje i jos po nesto slicno, a ne ove feneomene od kojih mi je muka svakodnevno…
  Doduse, ni mene niko ne tera da citam, al ajde… :P :D

   
 3. preslicavanje, 20. February 2010, 9:29

  Cesic je u stampanom izdanju “Iz nepoznatih razloga” (prosla godina, dok je “Borba” izlazila) uradio mnogo dobrog i smesnog. TV forma je razvodnjenija, no – i dalje ima barem 2-3 dobra kalambura po epizodi.

  “Na pitanje “Šta imate protiv Vuka Jeremića?” 60% anketiranih gradjana Srbije odgovorilo je: Nista efikasno”.

   
 4. etotako, 20. February 2010, 10:32

  @Deda
  Kad pišem o govancetu, onda nema mesta istresanju. Samo impresije :)

   
 5. etotako, 20. February 2010, 10:42

  @preslicavanje
  Ako ti ono nazivaš “razvodnjenijim”, ondak dobro. Meni je ono potpuni promašaj. Uostalom, ako i ima ta dva-tri kalambura da valjaju, ne znam zašto onda samo njih ne ispriča/pročita po epizodi, preskačući sve one koje “ne valjaju”?

  Ili ga neko laže da su genijalni?

  Taj pisani deo iz Borbe ne znam, ali napraviti “skečeve” tako što ćeš da sediš za nekim tamo pultom, i čitaš sve to napisano, uz pratnju animacija i karikatura koje su brat bratu nikakve (par efekata na svačijoj njušci) za mene stvarno ne predstavlja ništa dobro a ni smešno.

   
 6. preslicavanje, 20. February 2010, 11:28

  Kako je “Borba” prsla, tako je kompletna arhiva objava ostala ziva samo na Pescaniku:
  http://www.pescanik.net/content/blogcategory/172/1086/

  od broja 96 nanize – sve vredi proci…

   
 7. vrabac, 20. February 2010, 13:08

  Ne znam da li se neko seća one animirane satire koja je išla za novu 2002. godinu? Na onom brodu gde Koštunica šeta kornjaču na uzici (jedan korak napred, dva nazad), Đinđić juri za svojim hiperaktivnim zekom, Montgomeri se šeta okolo sa bejzbol palicom…

  Meni je to bilo super, ne znam ko su bili autori ali očigledno nisu imali jako zaleđe ni sa jedne strane pa nije zaživelo.

   
 8. Хамлет, 25. February 2010, 7:28

  На уметничкој слици је приказан архетип, а њега је немогуће успешно исмејати.

   
 9. camypaj, 26. February 2010, 2:57

  svašta.. :(

  baš mi nekad tako bude drago što ne uključim tv po 20ak dana, malo nemam kad (čitaj: imam pametnija posla), nekad samo neću da se nerviram, a sad vidiš, malo se i gadim..

   
 10. metabolizam, 28. February 2010, 1:44

  @Hamlet:
  Oduševio sam se Vašim komentarom. Da, baš to, na slici je prikazan arhetip našeg naroda, dinamička jedinica našeg kolektivnog nesvesnog… Funkcija arhetipa je, prema Jungu, da pojedincu olakša snalaženje u životno važnim, kriznim situacijama.

   

Ostavi komentar:

*