Igračka plačka

Zbog neverovatnog broja crkavanja prethodnog telefona (mene svi čuju a ja nikog ne čujem), a koji je verovatno usledio tako što ga je nekad dvogodišnji, sada trogodišnji korisnik redovno koristio u razne svrhe, bilo je vreme (sad i odma) da uzmem bilo koji ne bi li mogla da pozovem bilo koga, a da pri tome ne moram da ga udaram, vadim bateriju, lupam o bilo šta tvrdo i slično.

Do dana zamene telefona nisam imala nikakav stav o ovim (običnim) ili onim (android smart) telefonima. I tako obezstavljena odem kod drugara koji radi za mog operatera da mi nešto ponudi (sad i odma). I vzemim andorid (Samsung nešto…) misleći da su moje muke sa telefonom nestale. Ne. One su tek počele.

Prvo mi je tražio da sve živo i mrtvo, što gmiže, diše i ima neke naloge kojekuda sinhronizujem da bi “nešto” radilo. Ajd sinhronizujem.

Onda izgubim dan da iz kontakata pobrišem “izmišljene”, koji i sada kad krećeš da pišeš SMS, i dalje postoje!!! Gde? Gde se to briše.

Onda, koliko god da sam “merdžovala” sve kontakte u “jedan” – dva-tri boja, jedna email adresa, oni se i dalje listaju kao da ih je mali milion pod istim imenom. Tako mog muža vodim pod Muž, sa dva broja telefona i jednim emejlom, ali kad krenem da kucam sms, dobijam tri muža!

E onda se zajebem pa slučajno u toku pisanja poruke otkucam neko slovo, greškom, jer je ona tastatura osetljiva i na egzistenciju samu, i to ode u draft. I ja to oću da obrišem. E pa ne može. Možeš da brišeš predstojeće poruke, i to da selektuješ jednu po jednu, ali da obrišeš draft, ili samo sent, ili samo inbox neće moći. Prilikom brisanja ne brišeš samo SMS (a hoćeš samo TO), nego i sve moguće informacije o kad smo se ono beše čuli

Ako li hoću da lupim upitnik, treba da lupam još jedan taster, pa onda lupim upitnik, pa onda lupim još jedan da se vratim, ili da držim malo jedno dugme pa izaberem i tako. Kucanje bilo čega predstavlja pravu noćnu moru. Pozivi takođe. Kaže mi muž sinoć, pa dobro, nađi neku aplikaciju za kucanje, tj. sa starom tastaturom ili nešto slično, sigurno mora da postoji! Pa čekaj, za jebeni smart phone, koji nije baš jeftin, a zove se SMART, moram da skidam nešto zato što za SMART nisu bili u stanju to da urade?

Elem. Ima to i svoje lepote. Igrice lete brzinom svetlosti i putovanje gradskim prevozom se svede zbog toga na svega nekoliko sekundi a obaveštajne službe verovatno znaju i kad prdnem.

Doduše, uvek može da me uteši što znam koliko mi je stepeni u gradu! Sa sve zanimljivim slikicama oblačića i kišica i barica. Čisto da se ne iznenadim kad odem do prozora?!

-->

3 comments:

 1. leva noga, 1. April 2013, 19:33

  paaa poklekla si na smart fon. ko te sisa sad :)

   
 2. rijecankaudublinu, 6. April 2013, 13:21

  Da, ja sam odavno prestala sinhronizirati kontakte na svom i-phoneu jer jos uvijek cistim directory od zadnjeg puta kad sam syncala! Sve drugo, same pohvale pametnim telefonima!

   
 3. Dejan Vesić, 7. April 2013, 17:21

  Najviše volim lenje korisnike glupih telefona koji pređu na smart telefon :-)

  Devojko, lepo si trebala da odvojiš 10-ak sati (ne mora u komadu) i pripremiš se za migraciju na Android – uradiš uvoz (import) kontakta na Gmail, tamo sve lepo središ, kada si em srećna em zadovoljna, prikačiš telefon i to je to :-)

  Ili pozoveš nekog da ti pomogne u bezbolnoj tranziciji :-)

   

Ostavi komentar:

*